BÁBOVKA S RICOTTOU

Doba přípravy: 10 min + 50 min pečení

Počet porcí: 18 ks

Suroviny:

  • 200 g řepkového oleje
  • 130 g cukru či jiného sladidla
  • 4 vejce
  • 250 g mouky (200 g pšeničná celozrnná + 50 g špaldová)
  • 1 lžička sody
  • 250 g ricotty
  • 2 hrsti rozinek
  • Olej + kokos na vysypání formy

Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem.

Vejce vyšleháme s cukrem a poté přidáme zbylé ingredience a vše důkladně promixujeme. Těsto nalijeme do formy a pečeme zhruba 50 minut.

( Pozn. Tento recept je na menší bábovku. Pokud ji chcete mít větší, udělejte těsto z 1 a 1/2 dávky. )


Nutriční hodnoty na 1 porci:

965 kJ, 5 g bílkovin, 14 g tuků, 21 g sacharidů