BLOG

Evropský den obezity letos připadl na tuto sobotu. Má za úkol upozornit na fakt, že obezita a nadváha jsou akutní celospolečenský problém, který je třeba řešit. Dalším záměrem je přimět lidi, aby se více zamysleli nad tím, jak se stravují a hýbou.

Leden se úspěšně přehoupl do února, a kdo si na začátku nového roku stanovil nějaké cíle (předsevzetí), nyní už může hodnotit, jak si po prvních týdnech vede. A co vy, dali jste si nějaké? A čeho se týkaly?

Po 3 přednáškových blocích následoval oběd, na který jsem byla velmi zvědavá. Ne jednou se mi na semináři o zdravé výživě stalo, že k obědu byl řízek a ke svačině koláčky. Ne, že by mi to nechutnalo, ale přišlo mi to na takové akci dost zvláštní. Na tomto semináři jsem ale byla spokojená. Bulgurový salát se šmakounem nebo obložená bageta...

Na začátku prosince se konal na VŠCHT další seminář z cyklu Bezpečná výživa, tentokrát na téma nových a netradičních potravin. I když o těchto seminářích vím dlouho, podařilo se mi na něj dostat letos poprvé. Buď jsem byla mimo Prahu, zapomněla se včas zaregistrovat nebo bylo mnoho povinností do školy. Byla jsem tedy zvědavá, jak to bude probíhat a...

Svět výživy je na první pohled velice komplikované místo. Je to dle mého názoru zvláště proto, že ve stravování neexistuje jedna správná cesta a také proto, že se tento obor neustále vyvíjí a vyplouvají na světlo stále nové poznatky.

Vánoční časuž dlouhou dobu není jen o klidu a pohodě, stal se z něj i svátek jídla.Každý rok mě nepřestanou udivovat přeplněné košíky s jídlemv nákupních centrech, které se jako lavina valí den co den k pokladnámhypermarketů. A to už od začátku prosince. Bystrému oku neunikne, že to jsouvětšinou uzeniny, slané brambůrky, sladkosti ve všech podobách...