ČERNÁ ČOČKA S VEJCEM

Doba přípravy: 30 min

Počet porcí: 2

Suroviny:

  • 180 g černé čočky Beluga (v suchém stavu)
  • 2 ks červené papriky (300 g)
  • 6 ks sušených rajčat v oleji
  • hrst čerstvé bazalky
  • olivový olej
  • 2 ks vajec

Postup: Černou čočku propláchneme a následně vaříme v neosolené vodě 25 minut do změknutí. Slijeme přebytečnou vodu a přidáme olivový olej. Nakrájíme papriku, sušená rajčata a bazalku a smícháme dohromady s čočkou.

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a můžeme podávat.

Černá čočka skvěle chutná i za studena, proto se ji nebojte vzít i do krabičky na výlet :)


Nutriční hodnoty na 1 porci:

2109 kJ, 32 g bílkovin, 12 g tuků, 77 g sacharidů