ČERVENÁ ČOČKA NA INDICKÝ ZPŮSOB

Doba přípravy: 25 min

Počet porcí: 3

Suroviny:

  • 1 ks větší cibule (90 g)
  • olej
  • 4 ks mrkve (velké)
  • 200 g čočky
  • 1 lžička curry
  • 0,5 lžičky kurkumy
  • Špetka chilli
  • Na špičku nože skořice
  • 2 špetky soli
  • 2 velké stroužky česneku
  • 0,5 l vody
  • 65 g mléka (polo/plnotučného)

Postup: Cibuli pokrájíme najemno a orestujeme ji na pánvi. Přidáme curry, kurkumu, chilli a na kolečka nakrájenou mrkev. Společně pár minut podusíme, až začne mrkev zlehka měnit barvu. Přidáme čočku a celou směs zalijeme vodou. Necháme zhruba 10 minut vařit na mírném plameni.

Poté přilijeme mléko, přidáme skořici a vaříme dalších 5 minut do změknutí čočky. Po dovaření trochu osolíme a přidáme nastrouhaný česnek.

Podáváme se zeleninou nebo s rýží.


Nutriční hodnoty na 1 porci:

1370 kJ, 19 g bílkovin, 10 g tuků, 45 g sacharidů