ČOKOLÁDOVÉ KOŠÍČKY

Doba přípravy: 30 min

Počet porcí: cca 40 ks

Suroviny:

  • sušené mango (150 g)
  • sušená papaya (100 g)
  • sušený ananas (100 g)
  • 300 g kvalitní hořké čokolády

Postup: Nejprve rozkrájíme sušené ovoce na malé kousky a smícháme je dohromady. Čokoládu rozehříváme ve vodní lázni. Až je čokoláda úplně tekutá, nasypeme k ní sušené ovoce a promícháme. Obalené ovoce nabíráme lžičkou a tvořme malé hromádky v každém papírovém košíčku.

Po zatuhnutí skladujeme v chladu.

(Sušené ovoce vybírejte dle vlastní chuti. Je však dobré, aby ve směsi byl jeden druh s výraznější chutí. Zde je to právě mango.)


Nutriční hodnoty na 1 kus:

278 kJ, 1 g bílkovin, 3 g tuků, 8 g sacharidů