HOUBOVÉ RIZOTO

Doba přípravy: 30 min

Počet porcí: 3

Suroviny:

  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Olej
  • 250 g čerstvých hub
  • 180 g rýže Basmati
  • Sůl
  • Nové koření
  • Hřebíček
  • Bobkový list
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • Limetka (šťáva ani ne z poloviny)
  • 80 g ovčí brynzy
  • Čerstvé bylinky (bazalka/ meduňka)

Postup: Cibuli a česnek, nakrájené najemno, orestujeme na oleji dozlatova. Houby očistíme, nakrájíme a necháme podusit na pánvi. Až houby změknou, přidáme bílý jogurt a zakysanou smetanu a společně povaříme 1-2 minuty.

Rýži uvaříme dle návodu. Nezapomeneme k ní dát nové koření, hřebíček, bobkový list a trošku soli. Uvařenou rýži smícháme s houbovou směsí a zakapeme šťávou z limetky.

Podáváme posypané ovčí brynzou a lístky čerstvých bylinek.

(Pokud jste na redukujícím jídelníčku, brynzu můžeme vyměnit za méně tučný sýr, např. syrovátkový :) )


Nutriční hodnoty na 1 porci:

1995 kJ, 15 g bílkovin, 19 g tuků, 62 g sacharidů