MELOUNOVÝ SALÁT

Doba přípravy: 20 min

Počet porcí: cca 8

Suroviny:

  • 1 kg vodního melounu (bez slupky)
  • 100 g balkánského sýru
  • 150 g černých oliv (vypeckované)
  • 3 ks jarní cibulky

Postup: Od melounu oddělíme slupku, dužninu nakrájíme na malé kostičky a dáme do větší mísy.   Máte-li trpělivost, můžete všechny kousky vypeckovat ;)

Černé olivy omyjeme pod vodou, abychom je částečně zbavili soli z nálevu, a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme nastrouhaný sýr, jarní cibulku a vše společně promícháme.

Salát před podáváním alespoň 1 hodinu chladíme.

Tip: Jelikož je v balkánském sýru i olivách velké množství soli, vyhněte se ve svém jídelníčku po zbytek dne dalším příliš slaným potravinám.


Nutriční hodnoty na 1 porci:

391 kJ, 3 g bílkovin, 6 g tuků, 8 g sacharidů