OVESNO-ŠPALDOVÉ PALAČINKY

Doba přípravy: 10-15 minut

Počet porcí: 3 palačinky

Suroviny:

  • 25g jemné ovesné vločky
  • 40 g špaldová mouka
  • 1 lžička medu
  • 100 ml mléka (já použila rýžové)
  • 1 vejce

Postup:

Ovesné vločky (můžeme rozemlít na mouku, pro lepší konzistenci těsta) smícháme se špaldovou moukou, mlékem, vejcem a 1 lžičkou medu a vše pečlivě vyšleháme mixérem.

Na rozpálenou pánev nalijeme 1 menší sběračku s těstem a krouživým pohybem či dřevěnou špachtlí vytvoříme palačinku. Opečeme dozlatova z obou stran. Pokud máte pánev na palačinky, není třeba opékat na oleji.

Palačinku doplníme jogurtem, ovocem či marmeládou. Vynikající kombinace je palačinka se sójovým jogurtem s příchutí mandle, banánem a hruškou posypaná skořicí a ozdobená kešu oříšky,medem a jahodami. Zkuste ji a určitě si ji zamilujete jako já :)

(Palačinka nebude tak tenká, jako klasická z bílé mouky. Je to díky konzistenci ovesných vloček. O to je ale tato výživnější.)


Nutriční hodnoty na 1 palačinku (bez náplně):

537 kJ,  5,8 g bílkovin, 3,4 g tuků,  19,6 g sacharidů