SENDVIČ S VEJCEM A ZELENINOU

Doba přípravy: 10 min

Počet porcí: 1

Suroviny:

  • 2 plátky celozrnného chleba
  • 10 g másla
  • 1 vejce
  • olej
  • 20 g syrovátkového sýru (či jiný nízkotučný čerstvý sýr)
  • 2 ks sušených rajčat v oleji
  • 2 listy ledového salátu
  • rajčata

Postup: 

Rozklepneme vejce na pánev a na mírném ohni opékáme do zlatova, až vznikne malá vaječná omeletka. Plátky chleba potřeme zlehka máslem a na jeden z nich dáme omeletku, plátek syrovátkového sýru, na proužky pokrájená sušená rajčata a listy ledového salátu. Druhým plátkem chleba vše přiklopíme.

Sendvič podáváme doplněný rajčaty či jinou čerstvou zeleninou.


Nutriční hodnoty na 1 porci (bez zeleninové přílohy):

1453 kJ, 14 g bílkovin, 20 g tuků, 35 g sacharidů