TAPIOKOVÝ PUDING

Doba přípravy: alespoň 6 h namočení (ideálně přes noc) + 25 min

Počet porcí: 6 (1 porce pudingu po uvaření byla cca 100 g)

Suroviny:

  • 80 g tapioky
  • 240 g vody (cca 1 hrníček)
  • 240 g polotučného mléka (nebo kokosového, mandlového..)
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 lžička čekankového sirupu (či jiného sladidla)
  • Mletá vanilka
  • Ovoce na ozdobení (banán, červený rybíz, jahody, mango apod.)

Postup: Tapioku zalijeme vodou v poměru 1:3 (1 díl tapioky : 3 dílům vody) a necháme nabobtnat alespoň 6 hodin.

Poté tapioku s vodou přelijeme do hrnce, přidáme mléko, kokos, vanilku a čekankový sirup. Přivedeme k varu a vaříme cca 7 minut, až nám směs zhoustne a dostane konzistenci pudingu. Doporučuji po celou dobu pečlivě míchat, jinak se nedočkáte připravované dobroty, ale jedině připáleného hrnce :) 

Hotový puding dáme do mističky a ozdobíme ovocem. K této kombinaci je vynikající banán, banánovo- rybízové smoothie či jahody.

Tapiokový puding sám o sobě nemá výraznou chuť. Při vaření k němu tedy můžete přidat téměř cokoli a neuděláte chybu. Kromě již zmíněné kombinace můžu doporučit skořici nebo trochu hořké čokolády ;)


Nutriční hodnoty na 1 porci (bez ovoce):

345 kJ, 2 g bílkovin, 2 g tuků, 14 g sacharidů