TUŇÁKOVÉ RIZOTO

Doba přípravy: 25 min

Počet porcí: 3

Suroviny:

  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 130 g žampionů (6 ks)
  • ½ pórku
  • Špetka soli
  • Saturejka
  • Olej
  • 2 ks rajčat
  • 1 konzerva tuňáka ve vlastí šťávě (105 g masa)
  • 180 g celozrnné rýže

Postup:

Cibuli a česnek nakrájený najemno orestujeme na oleji. Přidáme žampiony, pórek, špetku soli a saturejkuku a necháme podusit (můžeme trochu podlít vodou). Když je směs téměř hotova, přidáme rajčata a tuňáka a dusíme ještě 2 minuty.

Rýži uvaříme dle návodu a poté smícháme se směsí.

Podáváme posypané sýrem a s čerstvou zeleninou (např. rukola přelitá jogurtem).


Nutriční hodnoty na 1 porci (bez posypu):

1456 kJ, 19 g bílkovin, 7 g tuků, 56 g sacharidů